Az Országos Informatikai Programiroda pályázata

/Kivonat!…Részletes pályázati kiírás a https://www.oip.hu oldalon érhető el!/

Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet „Számítógép a mindennapi társ 6” címmel.

A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a közt szolgáló szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógépparkjuk bővítésére komplett számítógépes szolgáltatási csomagok segítségével, illetve segíteni a meglévő, elavult gépek korszerűbbre váltását.

Továbbá a WIFI (vezeték nélküli hálózat) csomag választásával lehetővé tehetik a HOTSPOT-ként való működést, mely Internet-hozzáférési lehetőséget teremt a mobil eszközökkel – notebook, netbook, PDA, arra alkalmas mobiltelefon – rendelkezők számára. (A WIFI csomagot valamely számítógépes szolgáltatási csomag mellé lehet választani és internetmegosztásra csak meglévő Internet-kapcsolat esetén alkalmas.)

Pályázati keret: Az itt közölt tartalommal és árszínvonalon mindössze 800 db számítógépet magába foglaló számítógépes szolgáltatáscsomag áll rendelkezésre, melyből az alábbi feltételekkel lehet pályázni.

A nyertes pályázó által fizetendő összeg: A választott számítógépes szolgáltatási csomagnak megfelelően, a részletes pályázati kiírás (https://www.oip.hu) táblázatos részeiben olvashatóak a konkrét összegek.

A pályázati csomag felhasználása: Az informatikai csomagok egyaránt felhasználhatóak irodai adminisztrációs, ügyfélszolgálati feladatokra, de akár az intézmények szolgáltatásait igénybevevők használatára is beállíthatóak (például teleházban, oktatási célra, stb.)

A pályázók köre: Bármely, az alábbi területeken működő szervezet/intézmény pályázhat tekintet nélkül működési formájára:

Közigazgatás (polgármesteri hivatal, önkormányzat, kistérségi társulás, kamara, köztestület és intézményeik)
Egészségügy (kórház, háziorvosi rendelő, szakorvosi rendelő, stb.)
Oktatás (köz és felsőoktatás, felnőttoktatás, stb)
Szociális/közösségi tevékenységek (idősek otthona, gyermekotthon, polgárőrség, szenvedélybetegekkel foglalkozók, stb)
Egyházak (vallási, hitéleti tevékenységek)
A fentiekkel foglalkozó, vagy ilyen létesítményt fenntartó, működtető szervezet (alapítvány, egyesület, köztestület, közhasznú kft, stb.)
Pályázatot települési önkormányzattól és/vagy polgármesteri hivataltól kizárólag abban az eseten áll módunkban elfogadni, amennyiben a pályázatot a (kör)jegyző és/vagy polgármester aláírásával és hivatalos bélyegzőjével ellátva küldik meg. Költségvetési szervek és egyéb más, a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó szervezet részéről a pályázat benyújtása egyben azt is jelenti, hogy a szervezet kifejezetten úgy nyilatkozik, miszerint a pályázatban szereplő eszközbeszerzés és minden hozzá kapcsolódó szolgáltatás tekintetében nem köteles a kötelező közbeszerzés lefolytatására.

A megpályázható csomagok általános informatikai tartalma:

Márkás asztali számítógépek kétmagos processzorral, jogtiszta szoftverekkel. A pályázaton márkás, használt, felújított számítógépekből álló 4 illetve 8 gépes szolgáltatáscsomagokra, valamint egygépes szolgáltatáscsomagra (tehát egyetlen gépet tartalmazó csomagra is) lehet jelentkezni. Lehetőség van több csomag egyidejű megpályázására is.

A felújítási szolgáltatás magában foglalja a gépek átvizsgálását, egységesítését, külső-belső takarítását, a fődarabok tesztelését is. Minden csomag alkalmas az Internet-használaton túl a hagyományos irodai, oktatási és egyéb általános számítógépes feladatok elvégzésére (például szövegszerkesztés, táblázatkezelés).

Valamennyi csomagunkhoz hasonló szoftvercsomag tartozik: az operációs rendszer jogtiszta Microsoft Windows 7 Home Premium 32 bites operációs rendszer (előtelepítve, beállítva, de igényelhető 64 bites, ill. Windows7 Professional 32 vagy 64 bites rendszerrel is) Egy Microsoft Windows 7 operációs rendszer-szoftver értéke önmagában is 27-40.000. Ft körüli. Továbbá a Libre Office magyar nyelvű, Microsoft Office kompatibilis irodai programcsomag is telepítésre kerül, mely a szövegszerkesztő és táblázatkezelő funkción túl rendelkezik egyebek közt bemutató készítő funkciókkal is (opcionálisan igényelhető Microsoft Office 2007 Basic irodai csomaggal is).

A számítógépes szolgáltatás-csomagok a következőket tartalmazzák:
Hardver:

HP, Fujitsu-Siemens, Dell, vagy hasonló márkájú számítógép (használt, felújított márkagépek). Az alap számítógépes szolgáltatáscsomag esetén kétmagos (Core2Duo, Athlon64X2, stb) processzor, 2GB DDR2 memória, 120 GB adattároló, DVD olvasó található a gépekben.

A bővített számítógépes szolgáltatáscsomag esetén kétmagos processzor (Core2Duo minimum 2,4GHz x2), 3GB DDR2 memória, 250 GB adat-tároló, DVD olvasó található a gépekben.

Minden számítógép új billentyűzettel és egérrel kerül átadásra, a csomagoknak megfelelő 4 illetve 8 darabos összeállításban.

(A kép illusztráció)
Szoftver:
Mindkét csomagtípus gépei alapesetben 32 bites Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel telepítettek (kérhető 64 bites is). Külön opcióként igényelhetőek a gépek Windows7 Professional (32 vagy 64 bit, alapértelmezett a 32 bit) operációs rendszerrel is. Beállításra kerül rajtuk továbbá a Libre Office irodai programcsomag, illetve külön igényelhető Microsoft Office 2007 Basic irodai csomag is. A Windows-hoz a jogtisztaságot igazoló dokumentumokon felül telepítő lemez is tartozik.
Szolgáltatások:

A szolgáltatáscsomag gerincét a szolgáltatások alkotják, mint az egy éves háztól házig garancia és az extra 2 éves assistance szolgáltatás (további részletek a teljes pályázati kiírásban a https://www.oip.hu oldalon).

A pályázati csomagok monitort nem tartalmaznak, mert gyakorta rendelkeznek az intézmények monitorokkal, csak a gépeket kívánják jobbra cserélni, azonban külön rendelhető a kiegészítők választásával TFT /lap/ monitor.

Számítógépes szolgáltatási csomagokért fizetendő bruttó összegek*
Leírás
4 gépes csomag
8 gépes csomag
A pályázó által fizetendő összeg alap csomag esetén:
Core2Duo processzor, 2 GB memória,120 GB HDD
(Bruttó, fizetendő összeg!)
179.000. Ft
353.000. Ft

További csomagok és kiegészítő lehetőségek a részletes pályázati kiírás-ban olvashatóak a https://www.oip.hu oldalon.

Kiegészítők: A korábbi pályázatok tapasztalata alapján az Országos Informatikai Programiroda – partnerein keresztül – segíti a beszerzését a számítógépes szolgáltatáscsomagokban nem szereplő eszközöknek is, mint például monitor, DVD író, „chat-pack”, stb.

Részletes pályázati kiírás: Részletes információk és a pályázat benyújtásának lehetőségei megtalálhatóak a https://www.oip.hu oldalon. (A részletes pályázati kiírás internet hiányában lekérhető telefaxon, vagy postai úton is!)

Műszaki információ: Technikai jellegű kérdéseivel (gépek műszaki paraméterei, stb.) a 70 / 310-2981-es mobil számon a hét minden napján 8 órától 18 óráig fordulhat kollégáinkhoz.

A pályázat benyújtásának formája: A pályázatra a pályázati e-adatlap hiánytalan kitöltésével (mely elérhető a https://www.oip.hu oldalról), és egy legfeljebb 2 oldal terjedelmű intézményi ismertetőt mellékelve lehet jelentkezni, melynek utolsó bekezdésében meg kell jelölni a számítógépek felhasználásának módját is. Továbbá a kitöltött és aláírt adatlapot egy példányban, postai úton is szükséges eljuttatni a beküldési címre.

Benyújtási határidő: A pályázatok beadása 2013. november 8-ig folyamatos. A pályázat két (’A’ és ’B’) szakaszra osztott. Az ’A’ szakaszban a 2013. október 22. kedd 18:00 óráig az elektronikus rendszerbe hiánytalanul bekerült pályázatok vesznek részt. A második, ’B’ szakasz bírálatán a 2013. október 22. 18 óra és november 8-án (péntek) 24 óra között az elektronikus pályázati rendszerbe hiánytalanul feltöltött pályázatok vehetnek részt, továbbá az ’A’ szakasz alatt benyújtott, de ott eredménytelenül szerepelt pályázatok ismételten részt vesznek a ’B’ szakasz bírálatán is.

A pályázat benyújtásának végső határideje 2013. november 8.

A nyertesek értesítése: A pályázók az elbírálást követően 3 munkanapon belül elektronikus vagy telefonos értesítést kapnak. Az informatikai csomagokat a nyertes pályázók a helyszínre szállítva és összeszerelve, beüzemelve a pályázat végső határidejétől számított legfeljebb 60 munkanapon belül megkapják (az egy darab különálló gépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok csak házhozszállításra kerülnek, összekötés-beüzemelés nélkül).

A kiszállítások kezdete: A konkrét egyeztetések a nyertes pályázókkal a bírálatot követő napokban megkezdődhetnek, és várhatóan 2013. október 29-től a gépek kiszállítása is megkezdődik (az ’A’ szakaszban eredményesen szereplőknek).

Az elbírálás szempontjai: Az elbírálásnál elsősorban azt veszik figyelembe, hogy mennyi embernek válik hasznára a géppark, így előnyt jelent, ha olyan feladatot végeznek a gépekkel, amely sok ember számára hasznos, kiemelten pl.: a közösségi terekben használva, vagy könyvtárban, teleházban, tanteremben, stb. Előnyt élveznek továbbá a nagyobb fejlesztések, ahol több csomag egyidejű megpályázásával nagyobb horderejű fejlesztést hajtanak végre. Szükséges ezért a pályázat szöveges részében meghatározni azt a kört, amely számára hasznos és fontos a leendő gépek működése. Ennek elmulasztása nem kizáró ok, azonban hátrányt jelenthet a bírálatnál. Természetesen hagyományos irodai feladatok elvégzésére is be lehet nyújtani a pályázatot, hiszen legutóbbi pályázatunkon is szinte minden pályázónak tudtunk segíteni. A NON-PROFIT szervezetek pályázatai előnyt élveznek a profitorientáltakéval szemben.

A bírálatot a programfelelős és az általa kijelölt pályázati kapcsolattartó(k) közösen végzik a fenti formai és tartalmi szempontok alapján.

További információ az Országos Informatikai Programiroda információs vonalán kérhető: 06-70 / 310 29 81

icon/checkfield/check-errorfield/check-oknav/dropdownsocial/facesocial/facebooksocial/instagramlinksocial/linkedinsocial/mailsocial/phoneicon/searchsocial/skypesocial/twittersocial/vibersocial/wwwsocial/youtubeicon/checkfield/check-errorfield/check-oknav/dropdownsocial/facesocial/facebooksocial/instagramlinksocial/linkedinsocial/mailsocial/phoneicon/searchsocial/skypesocial/twittersocial/vibersocial/wwwsocial/youtube