AOKDSZ állásfoglalása

Az Agrároktatási és Kutatási Dolgozók Szakszervezete kiáll a hallgatók mellett

Az Agrároktatási és Kutatási Dolgozók Szakszervezete Titkárok Tanácsa határozatba foglalta, hogy egyetért a hallgatók követeléseivel és tagjaik szolidárisak a diákok kezdeményezéseivel.

Elutasítjuk a támogatott felsőoktatási helyek drasztikus csökkentését, károsnak tartjuk egyes szakmák, szakterületek átmeneti vagy hosszabb távú kizárását a támogatási rendszerből. Elfogadhatatlan, hogy a magyar fiatalok sokaságától elveszi a továbbtanulás lehetőségét, amely gazdaságilag is rendkívül káros, egyben a felsőoktatási intézmények ellehetetlenedését is magával hozza.

A tervezet intézkedések visszahatnak a középfokú oktatásra is, melynek veszélyei máris láthatóak, s amely ellen már tiltakozni kezdenek a tanulók tömegei.

Támogatjuk a kialakult összefogás törekvéseit. Az Agrároktatási és Kutatási Dolgozók Szakszervezete kiáll a tiltakozó hallgatók mellett

icon/checkfield/check-errorfield/check-oknav/dropdownsocial/facesocial/facebooksocial/instagramlinksocial/linkedinsocial/mailsocial/phoneicon/searchsocial/skypesocial/twittersocial/vibersocial/wwwsocial/youtubeicon/checkfield/check-errorfield/check-oknav/dropdownsocial/facesocial/facebooksocial/instagramlinksocial/linkedinsocial/mailsocial/phoneicon/searchsocial/skypesocial/twittersocial/vibersocial/wwwsocial/youtube